corona maatregelen

Corona maatregelen

BERICHT 21-05-2020:


Beste Idéfixers,

Wat was het fijn om weer aan de gang te mogen. Iedereen was enthousiast en alles is ook zonder problemen verlopen. Wij willen jullie dan ook heel erg bedanken voor jullie inzet en het geven van het juiste voorbeeld aan onze cursisten. Natuurlijk is het soms nog wat zoeken naar de meest effectieve en praktische oplossingen maar samen komen we daar zeker uit.

In de persconferentie zijn geen veranderingen naar voren gekomen voor het buitensporten. We kunnen we dus zo doorgaan. Vanuit de overheid hebben we een Coronaprotocol moeten maken voor onze club. Deze zit erbij als bijlage, lees hem allemaal goed door zodat jullie allemaal hetzelfde overbrengen naar onze cursisten.

Aan alle cursisten die naar de training komen moet verplicht gevraagd worden of zij, of een van hun huisgenoten, op dit moment, of in de afgelopen dagen, klachten hebben. We kunnen dit niet vooraf vragen omdat ze zich niet hoeven aanmelden. Wij zouden dan ook graag aan jullie vragen of jullie allemaal voorafgaand aan elke les deze vraag willen stellen. Natuurlijk gaan we ervan uit dat niemand komt die daar ja op moet antwoorden maar het is wettelijk verplicht om het te vragen.

Wij snappen dat het haast onmogelijk is om alle attributen die iemand heeft aangeraakt helemaal te ontsmetten. Wij vragen jullie dan ook om je te beperken in het gebruik van attributen van de club zover dat mogelijk is. Attributen die toch aangeraakt moeten worden graag alleen met ontsmette handen en na gebruik sprayen.

Zijn er vragen en/of opmerkingen horen wij het natuurlijk graag.
We proberen om tot de zomerstop altijd iemand van het bestuur aanwezig te laten zijn tijdens de cursustijden. Dus ook als er tijdens de lessen iets zou zijn horen wij het graag.


Met vriendelijke groet,
Bestuur Hondensportvereniging Idéfix
Harry, Ans, Lotte en Anneke.


~~~~~~


BERICHT 12-05-2020:


Beste Idefixers,

 

In jullie mails hadden jullie nog wat punten aangegeven waar nog vragen over waren. Hierbij proberen we op zoveel mogelijk antwoord te geven. Als er nog meer vragen of suggesties zijn, nu of de komende weken, horen we dat natuurlijk graag.

 

Na overleg met de gemeente, NOC NSF en de rijvereniging (al hebben we daar helaas nog niet alle antwoorden van) hebben we de volgende dingen besloten.

 

* Gebruik toiletten

Openhouden voor noodzakelijke bezoekjes, regelmatig ontsmetten. Definitieve antwoord van de rijvereniging moeten we nog krijgen maar gezien het in de protocollen van de overheid staat dat het mag zal daar geen probleem mee zijn.

 

* Kantine, verstrekken eten/drinken buiten.

De kantine moet voor nu dicht blijven tot 1 september. Eten of drinken gaan we ook buiten niet verstrekken aan cursisten. In de ledenmail zal worden aangegeven dat zij hier zelf voor moeten zorgen. Ook gezamenlijk genuttigde etenswaren zijn helaas niet toegestaan.

 

* Door trainen tot 25 en 27 juni

Dat is dan nog 7 weken, hemelvaartsweek willen we wel les gaan geven.

Natuurlijk moeten we de weersomstandigheden in de gaten houden, indien het te warm wordt een alternatief programma of uitval als echt niet anders kan.

Ook hiervoor moeten we nog wachten op goedkeuring van de rijvereniging.

 

* Desinfectie handen bij betreden veld en RIVM regels volgen

Bij het begin van het veld en op de karren op het veld staat desinfecterende gel. Deze graag gebruiken voor betreden en voor aanraken attributen die door meerdere worden aangeraakt. Dus ook graag voor iedere ronde en bij op en af bouwen behendigheid.

Ook wanneer je om een reden de riem en/of attributen van cursisten aan raakt graag vooraf desinfecteren.

* Alle pups nog in laten stromen

Veel mensen hebben in de laatste weken een pup aangeschaft. We hebben besloten om iedereen die wil nu al te laten komen. Hopelijk komen ze na de zomerstop dan ook terug.

Ellen heeft aangegeven Iris hierbij te willen assisteren indien het te druk wordt.

 

We gaan donderdag/zaterdag beginnen met deze eerste maatregelen. Het verzoek van de rijvereniging is dat wij op het rechter gedeelte van het veld gaan trainen.

Misschien dat er in de komende tijd nog dingen gaan veranderen omdat dit van de overheid moet of omdat toch in de praktijk blijkt dat iets beter/handiger kan. Mocht dit zo zijn worden jullie hier natuurlijk allemaal per mail van op de hoogte gebracht.

 

Alle leden gaan natuurlijk ook nog een mail krijgen met daarin welke maatregelen genomen moeten gaan worden om weer te mogen gaan trainen. Ook jullie zullen deze mail ontvangen.

 

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Hondensportvereniging Idefix

Harry, Ans, Lotte en Anneke


~~~~~~

BERICHT 23 april 2020:


Beste leden van Idéfix,

 

Allereerst hopen wij nog steeds dat alles goed met jullie gaat. We leven in bijzondere tijden en snappen dat dit voor ieder op zijn eigen manier zwaar zal zijn.

 

Gezien de huidige regels van de overheid is het helaas nog steeds niet mogelijk om te trainen in clubverband. Ook de rijvereniging heeft de accommodatie gesloten voor alle activiteiten. Wij hopen dat we na 20 mei weer groen licht krijgen. 12 mei worden de regels opnieuw verlengt of aangepast en zullen wij weer een update aan jullie geven.

 

Zoals we in onze vorige mail aangaven is Harry Schults aangesteld als interim voorzitter na het aftreden van Mara. Toen gaven we aan dat we dit graag zo snel mogelijk met een online verkiezing officieel wilden maken. Na verder overleg hebben we toch besloten dit zo te laten, gezien er toch wat meer ogen en haken aan een online verkiezing zitten. Zo snel het weer mag zal er alsnog een ledenvergadering worden gehouden waarbij Harry officieel gekozen zal gaan worden.

 

Blijf allemaal lekker bezig met jullie hondjes. Mochten er vragen of problemen zijn kunnen jullie deze altijd aan jullie instructeur of aan ons stellen. We zullen ook in deze tijd proberen om er voor jullie te blijven zijn.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Hondensportvereniging Idéfix


~~~~~~

BERICHT 9 april 2020:


Beste leden van Idéfix,

 

Allereerst hopen wij dat het goed met jullie gaat en dat jullie en je naasten gezond en wel zijn in deze bijzondere tijd. Als jullie of iemand in je omgeving zijn getroffen door het Corona-virus dan wensen wij jullie sterkte en vooral beterschap toe.

 

Gezien de huidige regels van de overheid is het helaas op dit moment niet mogelijk om te trainen in clubverband. Ook de rijvereniging heeft de accommodatie gesloten voor alle activiteiten. Wij hopen dat we na 28 april het seizoen nog kunnen oppakken maar vrezen voor het ergste.

 

Per 1 januari is Mara Kingma afgetreden als voorzitter. Gelukkig hadden we Harry Schults al als kandidaat opvolger voor haar. Natuurlijk moest hij tijdens de ledenvergadering nog wel officieel gekozen worden. Helaas is deze ook niet door kunnen gaan vanwege de coronacrisis. Op dit moment hebben wij Harry tot interim voorzitter aangesteld zodat we toch vooruit kunnen.

Wij zijn bezig om een online stemming te maken zodat jullie allemaal anoniem kunnen laten weten of jullie het er mee eens zijn dat Harry onze nieuwe voorzitter wordt.


Wij snappen dat jullie misschien vragen hebben omtrent het reeds betaalde cursusgeld. Onze prijzen voor contributie en cursusgeld zijn zo opgebouwd dat wij hiervan de vaste lasten per jaar kunnen betalen. Helaas lopen de huur, verzekeringen en dergelijke gewoon door. Het is dan ook eigenlijk niet mogelijk om alle lessen die niet door zijn gegaan vanwege de coronacrisis aan iedereen terug te betalen. Wij hopen hierbij op jullie begrip. Indien er toch mensen zijn die hier problemen mee hebben vragen wij jullie om contact met ons op te nemen zodat wij samen naar een oplossing kunnen zoeken.

 

We hopen dat jullie allemaal lekker aan de gang blijven met jullie hondjes zodat we verder kunnen zo snel het weer mag. Mochten er vragen of problemen zijn kunnen jullie deze altijd aan jullie instructeur of aan ons stellen. We zullen ook in deze tijd proberen om er voor jullie te blijven zijn.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Hondensportvereniging Idéfix


~~~~~~